• Wie zijn onze cursusleiders?

Wie zijn onze cursusleiders?

Karin Dols, 50+ . KwiekFit is door mij mede geinitieerd vanuit het idee dat bewegend fit blijven in geest en lichaam bijdraagt aan de gezondheid. Een gezonde geest in een gezond lichaam zorgt ervoor dat we beter communiceren en functioneren in een prikkelende omgeving zoals onze samenleving. Dans, beweging en muziek, zijn voor mij de ultieme middelen om deze overtuiging vorm te geven.
Mijn achtergrond: nadat ik de dansdocentenacademie in Arnhem heb afgerond, heb ik jarenlang klassiek ballet, jazzdans en moderne dans gegeven. Zowel aan kinderen als aan volwassenen. Begin jaren 90 ben ik gestart aan de Hogeschool Zuyd als docent dans en beweging en psychodrama waaronder ook assertiviteitstrainingen en persoonlijke coaching. Na de opleiding Psychodrama en de CPS-opleiding (CreativeProblemSolving), heb ik mijn werkgebied verder uitgebreid en BuroKado, mijn eigen bedrijf gestart . Mijn expertise zet ik nu vooral in voor individuele en groepscoaching, trainingen persoonlijke groei en assertiviteit, veranderingsgericht en creatief denken en teambuilding, ook incompany bij bedrijven en instellingen. In beweging zijn is daarbij een vast onderdeel van mijn werkwijze.


Marijke Bemelmans, 50+. is gecertificeerd docent Poweryoga en heeft de opleiding als pilatesdocent afgerond. De yogarichting waarin ze les geeft is een fysieke vorm, maar ook geeft ze de easyflow die minder kracht vergt. Hierbij is de bewustwording van het lichaam, het ontspannen, naar binnen keren en goed leren luisteren naar jezelf belangrijk. Ook ihet toepassen van een juiste ademhaling is cruciaal. Bij KwiekFit werken is een mooie kans om nog lang met veel plezier Yoga en Pilates les te geven én andere 50+ers inspireren om bewegend fit te blijven. 


Mayra Stroeken is afgestuurd Dans- en Bewegingsdocent, ze heeft 17 jaar op Aruba gewoond en gewerkt. Daar heeft ze zich naast haar dansdocentschap bekwaamt in de Pilatestechniek. Recent terug in Nederland blijft ze zich specialiseren in de Pilatestechniek waarbij het versterken van het centrum (the core) van het lichaam centraal staat. Deze techniek wil ze haar leven lang blijven omarmen.